8 Ekim 2008 Çarşamba

Tsl 6. Hafta Bursaspor 2-1 Galatasaray



2 hafta önceki İzmit deplasmanına gidemeyişimin acısını çıkartacağım maç olacaktı bu maç normal koşullarda . Ancak normal olmayan koşullar devreye girdiği için gidemedim . 3 yerden hastalık sardı beni . Çene kütlemesinin sürekliliği sayesinde ağrıması , üstüne bir de sezonun siftahını yaparak gribe yakalanmam , en sonunda da bunlardan dolayı mıdır bilinmez ama bel ağrısı da dadanınca yerimden bile kalkamadım . Hatta maçı izlemeye de kalkamadım . İzlemeye başladığımda durum 2-1'di öyle de bitti .

Aslında maçı tahlil etmek için izlemeye pek gerek yok . Galatasaray henüz tam oturmadı . Ve bu kadronun oturması biraz da sakatlıklar sebebiyle öyle birkaç haftada olacak şey değil . Devre arasını bekleyeceğiz bu gidişle . Yapmamız gereken şey bu dönemi en az hasarla geçmek . Yani ilk yarıda kalan 11 maçta en fazla 10 puan kaybı , türkiye kupası ve uefa kupası gruplarından da öyle ya da böyle çıkmak . Sonrası güzel geçirilecek bir devre arasıyla birlikte Allah kerim .

Tahminim ve izlediğim maç özetine dayanarak söylemek gerekirse , bu maç karşısında ikinci kez güçlü bir takım bulan Galatasaray'ın ikinci kez bocaladığı maçtı . Bursaspor Yusuf'un ürettiği pozisyonları gereğinden fazla cömertçe harcıyordu . Ammavelakin çekirgenin zıplama standartları uefa tarafından sezon öncesi belirlenmişti . Akabinde Yusuf'un çok güzel bir şekilde önüne bıraktığı topla De Sanctis'le karşı karşıya kalan Mustafa Sarp , golünü atıyordu . Devre Baros'un takipçiliği ve de Bursaspor defansının hatası sonucu ortaya çıkan bir pozisyonda topun yan ağlarda kalmasıyla sona eriyordu .

İkinci yarıda da değişen bir şey yoktu . Servet'in hatalı pasında üçe üç pozisyonda genç Sercan Yıldırım topu ağlara gönderiyor ve farkı ikiye çıkartıyordu . Bu golden çok kısa bir süre sonra , Baros'un şutunu tamamlayan Arda farkı bire indirdiği gibi sezonunda ilk golünü atıyordu . Ki bu tür şeyleri ben çok önemserim . Baskı oluşmasını engellemek lazım . Ama bu gol canlılık getirmedi zannettiğim gibi . Sadece son dakikalara doğru yine bir Meira arapasında Baros kaleciyle karşı karşıya kaçırdı . Ve maç da böyle bitti . Bursaspor tamamen hakkıyla 3 puanı kazandı . Bizim için ise geriye , maça iğneyle çıkan Arda'nın golü attıktan sonra topu alıp santraya koşarken çektiği acının yüzüne yansıdığı an kaldı...


Hiç yorum yok: